IT-infrastruktura kot storitev (ITaaS)

Strežniki, računalniki, sistemi hrambe podatkov – vse ključne infrastrukturne rešitve in sisteme lahko sedaj najamete iz oblaka. Zanesljivo, varno, dostopno. Linux, Windows in vse vmes.

 

Podjetja zadnja leta pospešeno spoznavajo področje računalništva v oblaku, a je pri številnih še vedno prisoten strah pred selitvijo poslovanja v oblak in posledično vztrajajo pri obstoječih lokalnih rešitvah in spremljajočih bolečinah. Prav zato velja proces selitve poslovanja in IT-okolja v računalniški oblak zaupati strokovnjakom, ki imajo obilo izkušenj s tovrstnimi tehnološkimi podvigi.

 

Računalništvo v oblaku predstavlja računalniško sedanjost in prihodnost. Prenos poslovanja v oblak – delno (hibridno okolje) ali v celoti – je za podjetja, ki želijo ostati konkurenčna z vidika učinkovitosti in obvladovanja stroškov IT-okolja, praktično nujen. Lokalno IT-okolje ob hitri ali razvejani rasti poslovanja podjetja kaj hitro pokaže svoje omejitve – tako glede zmogljivosti opreme, prostora in/ali kadrov IT. Za podjetje računalniški oblak predstavlja tudi finančno zelo ugodno alternativo in predvidljiv mesečni strošek za IT-storitve, medtem ko klasična informatika na lokaciji predstavlja znatno finančno breme tako z vidika opreme kot zaposlenih.

 

Platforma kot storitev (PaaS)

Vsak posel potrebuje zanesljivo platformo. Platforma kot storitev iz oblaka je stalno dosegljiva in deluje izredno zanesljivo – pravi temelj za (nad)gradnjo vašega poslovanja.

 

Oblak je danes nuja za vsa podjetja, ki želijo postati in ostati konkurenčna. Temeljni kamen poslovanja iz oblaka predstavljajo oblačne platforme. Na njih lahko podjetje uporablja različne aplikacije in storitve ter razvija lastne rešitve.

 

Programska oprema kot storitev (SaaS)

Sodobne aplikacije so uporabnikom na voljo vedno in povsod. Za to poskrbi programska oprema, ki je na voljo kot storitev iz oblaka. Sestavite si svoj »koktelj« poslovnih programov.

 

Za manjša podjetja je selitev poslovanja v računalniški oblak pogosto preprosta. Večina poslovnih aplikacij jim je na voljo kot storitev iz oblaka, od aplikacij za upravljanje odnosov s strankami, računovodskih programov in blagovno vodenje poslovanja, sodelovalnih aplikacij itd. Manjša podjetja tudi ne potrebujejo naprednejše integracije z obstoječim IT-okoljem, za njihovo brezhibno poslovanje zadostujejo že v internet povezane naprave s spletnim brskalnikom. Z rabo programske opreme kot storitve iz oblaka lahko opravite skoraj hipen (pre)skok v oblak.

 

Varnost kot storitev (SECaaS)

Informacijska varnost je eden ključnih dejavnikov poslovanja v digitalnem gospodarstvu. S storitvami varnostno-operativnega centra boste na pravi, varni stran.

Varnost je v primeru ponudnikov podatkovnih centrov in storitev iz oblaka pisana z veliko začetnico. Ponudniki se zavedamo, da naš poslovni model temelji na zaupanju, brez njega ne obstajamo. Z varnostjo v svetu IT ni šale, upravitelji podatkovnih centrov jo postavljamo na vrh prioritet. Varnost je večplastna. Na strojnem in programskem nivoju upravitelj podatkovnega centra skrbi za varno delo s podatki, ti so vedno na varnem, saj se shranjujejo v obliki varnostnih kopij na več fizičnih lokacij in so podjetjem na voljo tudi ob morebitni katastrofi. Resni ponudniki storitev iz oblaka redno izvajamo varnostne preglede in revizije, kjer t. i. penetracijske teste in druge preglede opravijo zunanji specialisti za informacijsko varnost, npr. etični hekerji.

 

Po drugi strani pa se zelo visokega nivoja varnosti in stalne prisotnosti osebja, ki skrbi za informacijsko varnost, zavedajo tudi hekerji in drugi napadalci – ti si bodo za tarčo raje izbrali podjetja kot ponudnike, saj imajo v tem primeru bistveno večje možnosti, da bodo uspeli ukrasti podatke in informacije, ki bi jih uspeli monetizirati. Varnost je vsekakor prioriteta Unistarjevega oblaka.

 

Podatkovno skladišče kot storitev (STaaS)

Računalniški oblak je najbolj varno okolje za hrambo podatkov. Zaupajte mu svoje produkcijske podatke ali pa ga uporabite kot podatkovni bazen za poslovne aplikacije.

 

Unistarjev oblak PRO.cloud lahko shrani vse podatke, ki jih imate. Naši sistemi hrambe podatkov so nadvse elastični, kos so tudi nenadnim večjim obremenitvam, ko na primer želite obdelati večjo količino podatkov iz različnih virov (analitika).

 

Varnostna kopija in obnova podatkov kot storitev (DRaaS)

Ni pomembno, kaj se vam zgodi, pomembno je, kako se odzovete na spremembo. V primeru, da vas doleti katastrofa (kraja, uničenje podatkov), vam storitev izdelave varnostnih kopij in njihove obnove pomaga poslovno okolje in poslovanje obnoviti v najkrajšem času.

 

Elektronsko poslovanja ustvarja večinoma digitalne datoteke in vsebine. Tudi za digitalno premoženje morate ustrezno poskrbeti in ga zavarovati. V oblaku je to še najlažje, saj sta procesa redne izdelave varnostnih kopij in morebitna obnova podatkov ob katastrofi na voljo kot storitev.

 

Namizje kot storitev (DaaS)

Sodobna delovna okolja so vse zahtevnejša, saj zaposleni uporabljajo vse več poslovnih aplikacij in komunikacijskih orodij. Z implementacijo virtualiziranih namiznih okolij lahko bistveno poenostavite (in pocenite) delovna okolja zaposlenih.

 

Ste se vprašali, zakaj ima vsak zaposleni na svoji mizi ali pod njo še računalniško škatlo? V bistvu je ne potrebuje. Z uporabo lahkih odjemalcev, ti so lahko vgrajeni že v računalniški zaslon, ima poslovni uporabnik na svoji mizi le zaslon, miško in tipkovnico, vlogo računalnika pa opravlja strežnik v oblaku, ki varno hrani vse njegove podatke in poganja aplikacije.

 

Gostovanje IT-opreme (hosting)

Svojo obstoječo IT-opremo lahko predate v gostovanje v naš podatkovni center, kjer bo zanjo vrhunsko poskrbljeno.

 

Ne glede na to, ali se soočate s prostorsko stisko v svoji strežniški sobi ali pa bi radi dvignili varnostni nivo vašega IT-okolja, lahko svoje strežnike »preselite« tudi v Unistarjev podatkovni center in uživate v res varnem okolju oblaka PRO.cloud.

 

PRO.Nadzor

Upravljanje, vzdrževanje in nadzorovanje IT-virov so temeljne naloge oddelka informatike. A hitro rastoča kompleksnost IT-okolij, ki sta jo kot posledico izjemno hitrega razvoja tehnologij ustvarila stalno nadgrajevanje in implementacija novih rešitev, skrbnikom IT v podjetjih povzroča nemalo preglavic. Ti zato potrebujejo zanesljivo orodje, s katerim bodo morebitne težave kar najhitreje rešili ter tako poskrbeli za čim bolj neprekinjeno delovanje naprav in sistemov.

 

Interni oddelki informatike pogosto nasprotujejo prehodu v oblak, saj se zaposleni bojijo za lastna delovna mesta. Slednje velja predvsem za dela, povezana z vzdrževanjem IT-okolja, ki ga nato opravlja ponudnik. Odvisno od implementacije oblačnih rešitev in storitev pa lahko lokalni oddelek IT še vedno ohrani popoln nadzor in upravlja z IT-storitvami.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih